2021-01-21 07:48:48• hírek • Blikk.hu

Lemezt készítene édesapja be nem fejezett dalaiból Benkő László fia

Az Omega legendás, Kossuth-díjas billentyűse hosszú betegeskedés után múlt novemberben hunyt el, zenei öröksége szinte felbecsülhetetlen, ráadásul dalszerzőként folyamatosan aktív volt, amikor csak tudott, dolgozott, hagyatékában is rengeteg olyan dal maradt, amelyet a népszerű zenész már nem tudott befejezni. Helyette ezt fia tenné meg, aki Benkő hátrahagyott holmijának feldolgozása közben bukkant az értékes jegyzetekre.

– Nehéz ezen túlesni, szörnyű időszak ez számomra, de éppen ezért nagyon fontos, hogy feldolgozzuk apu hagyatékát. Ez most számomra terápia és egyben óriási feladat – ismerte el a Blikknek Benkő Balázs, aki már Trunkos Andrással, az Omega menedzserével is egyeztetett.


– Amikor elmondtam, hogy lemezt és koncertet szeretnék apu anyagaiból, elmesélte, hogy úgy tudja, amikor a Facebookon megjelent a halálhír, négy és fél millió ember írt vagy osztotta meg. Elképesztő szám... Talán Puskás Öcsinek volt ennyi rajongója az országban. Balázs többek között ezért is gondolja azt, hogy édesapja dalkezdeményeit nem szabad parlagon hagyni, el kell juttatni a közönséghez, ahova Benkő is szánta azokat.


– Amikor az omegások megkerestek, hogy megkérdezzék, szerintem folytathatják-e apu nélkül, egyetértettünk abban, hogy a dalaikat nem lehet elvenni a közönségtől – mesélte a legendás zenész fia, aki édesapja kiadatlan műveivel kapcsolatban is így érez.


– Két-három nagylemeznyi hanganyag van, kezdemények, ötletek, jegyzetek. Az omegásokkal, barátokkal együtt szeretném feldolgozni. Egy részéből csak instrumentális darabokat lehet készíteni, de van olyan ötlet is, hogy egyes nótákhoz különböző zenészek írjanak szöveget. Szeretnék tető alá hozni egy nagy megemlékezést, amelyre jó lenne, ha ennek az anyagnak egy része már elkészülne. Összeszedtem apu hangszereit is, hogy a stílus, a hangszín is olyan legyen, mintha apu zenélne.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: